+31 575 55 3495 Bereikbaar van 8.30 tot 17.30 uur

RI&E: Veilig werken

Risico-Inventarisatie & Evaluatie voor het autobedrijf

Risico Inventarisatie & Evaluatie, of kort gezegd RI&E is het hart van veilig en gezond werken in uw garage. Feit is dat het gemiddeld 20 maal per jaar in Nederland ernstig misgaat bij een autobedrijf. Soms met blijvend letsel of zelfs met dodelijke afloop. Met de RI&E krijgt u inzicht in de risico’s die bij u een rol spelen op de werkvloer of op kantoor.

ABC Automotive voor uw RI&E in de autobranche

ABC Automotive is dé specialist in het uitvoeren van de RIE in het autobedrijf. Sinds 2001 zijn we actief in arbozaken en veilig werken. Wij kennen de kneepjes van het vak en verzorgen een geheel actuele RIE, inclusief een digitaal Plan van Aanpak. Zo zijn uw risico’s beter beheersbaar. ABC Automotive verzorgt de RI&E voor het Personenautobedrijf, voor Carwash / Autowasstraat, voor Tankstation en voor het Autoschadebedrijf.

Met onze RI&E heeft u alle tekortkomingen in beeld. Dit in tegenstelling tot bedrijven, die de RI&E zelf uitvoeren. Zij hebben vaak een onvolledig beeld. Een onvolledige RI&E of een niet-actuele RI&E betekent een vergrote kans op aansprakelijkheid voor de werkgever bij een arbeidsincident!

ri&e autobranche

Risico inventarisatie & evaluatie hoe vaak 

Alle bedrijven met personeel zijn wettelijk verplicht de RI&E periodiek uit te voeren in het bedrijf. De BOVAG adviseert dit één maal per drie jaar uit te voeren. Ook verzekeringsmaatschappijen eisen een actuele RI&E voor de dekking van bijvoorbeeld uw bedrijfspand.

Veilig werken met RI&E Autobranche

ABC Automotive zorgt voor praktisch advies. Hoe u zo effectief mogelijk voldoet aan de geldende voorschriften. Het in kaart brengen van tekortkomingen is één, maar ze op goede wijze oplossen is twee. Veilig werken staat bij ons voorop en met onze pragmatische blik houden wij dit voor u betaalbaar.

Wat kost een basis RI&E Autobedrijf?

Door onze jarenlange arbo-ervaring kunnen wij werken tegen lagere kosten en bovendien werken met lage overheadkosten. Hierdoor kunnen we een kwaliteit leveren voor een betaalbare prijs en zijn daarmee aanmerkelijk goedkoper dan andere aanbieders!

Uitgebreide risico-inventarisatie op uw locatie
Oplevering van RI&E rapport, een pragmatisch
Plan van Aanpak en aanvullende hulpdocumenten
Telefonische consult met RI&E-expert

Basis RI&E Personenautobedrijf of Autoschadebedrijf: € 895,– excl. btw

Onze arbo specialist bezoekt uw bedrijf. Hij bespreekt de bedrijfsveiligheid en inspecteert het bedrijfsterrein en de werkplekken zorgvuldig. We leggen onze bevindingen vast in een digitale rapportage: Een compleet RI&E rapport en het Plan van Aanpak. Aandachtspunten lichten we toe met foto’s. In het Plan van Aanpak staan concrete verbeteracties. De specialist spreekt de rapportage telefonisch met u door, geeft uitleg en licht de verbeterpunten toe.

Ook RI&E voor autowasstraat en tankstation

ABC Automotive verzorgd ook (aanvullende) RI&E’s voor bijvoorbeeld een carwash en tankstation. Als u een wasgelegenheid heeft bij uw autobedrijf voor alleen intern gebruik, hoeft er geen speciale RI&E voor een carwash te worden opgesteld. Maar indien de klant zelf mag wassen of als u tegen vergoeding auto’s gaat wassen, moet u een aanvullende RI&E voor een carwash afnemen. Aanvullende RI&E’s kunnen we tegen een aanmerkelijk lager tarief aanbieden dan de basis RI&E, informeer bij ons naar de mogelijkheden! 

Een veilige werkplaats is méér dan alléén het voldoen aan de wettelijke plicht. Het zorgt voor kwaliteit en uitstraling en motiveert uw personeel.

 

Contact

Dek je risico’s goed af!

 

ABC-Automotive eigenaar Patrick van Beek heeft de studie tot Middelbaar Veiligheidskundige gevolgd. Hij weet alle ins en outs over veilig werken. Hij kent de risico’s van het vak en wil bedrijven bewust maken van het belang van een goede RI&E.

Patrick: “Een eigenaar van een autobedrijf werkt vaak vele uren per week. Hij zet een hoop opzij om er een succes van te maken. ‘Veilig werken’ wordt soms over het hoofd gezien, dat kan vervelende consequenties hebben. Eén verwijtbaar arbeidsongeval met slechte afloop kan het einde van het bedrijf betekenen. Als een letseladvocaat zich vastbijt in een zaak, kan een schadevergoeding extreem hoog oplopen. Continuïteit en veilig werken begint met een actuele RI&E.  Zorg ervoor! En dek je risico’s goed af.”

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail.

+31 575 55 3495 info@abcautomotive.nl
Netwerkweg 5 b 7251 KV Vorden
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×